Home Design

Spaces: Set in Stone

A slope-side ski house gets a sweet open-air retreat.


Photograph by Rob Karosis. Design by Samyn-D’Elia Architects. Build by Lawton & Company. Interiors by C. Randolph Trainor Interiors.

The Problem

The owners of a new winter residence in the White Mountains longed for an inviting place to unwind après-ski—and watch the big game—al fresco.

The Solution

Amelia Martin Brock, of Samyn-D’Elia Architects, carved a new stone terrace into the steep slope off the living room, creating an all-weather entertainment center perfect for relaxing after a day on the trails. Tucked into a cabinet crafted from sustainable timber, the patio’s TV is best viewed while soaking in the nearby hot tub. Ample space around the fireplace provides seating for the landscape’s natural show, and if flakes should fly, they won’t interfere with the night’s programming. “We covered the spa so that it was protected from the weather,” Brock says, “and we added the lighting because this is definitely meant for nighttime entertainment.”