Spaces: Urban Oasis

By ·

Contracting by Kyle Restoration Inc. Design by Hickox Williams Architects / Photograph by Peter Vanderwarker

The Problem

Tight quarters and a lack of light had a couple hoping to brighten their converted carriage house with a sunny indoor-outdoor space.

The Solution

To develop a lush retreat that conjures warmer climes, the team at Hickox Williams Architects constructed a sunroom atop the house. A movable glass wall not only floods the room with natural light, but also creates a transition to the adjoining roof deck. Leafy green wallpaper and upholstery, paired with white oak paneling, injects vibrance into the space, even on chilly evenings. “It’s a whimsical statement about creating an imaginary exterior,” says partner Patrick Hickox. “A kind of tropical environment in our wintry Boston.”

Source URL: https://www.bostonmagazine.com/property/2018/03/13/hickox-williams-architects-beacon-hill/